Ретенційна каппа – це знімний ортодонтичний апарат, який використовується для закріплення результатів основного лікування.

  • 19.01.2019
  • 6 738

Ретенційна каппа – це знімний ортодонтичний апарат, який використовується для закріплення результатів основного лікування. Після того, як були зняті брекети або капи для виправлення прикусу, зуби необхідно зафіксувати на нових місцях.
Ретенційна каппа створюється індивідуально для пацієнта (по заздалегідь знятим зліпкам з зубів) з прозорого полімеру, який не викликає алергії і дуже комфортний. Це своєрідний ковпачок на весь зубний ряд, який щільно прилягає до всіх зубів щелепи. За рахунок цього каппа фіксує зуби і утримує їх у певному положенні.
Носити ретенційну капу, як правило, необхідно в нічний час, а також протягом декількох годин вдень. Однак при серйозній вихідній аномалії прикусу каппа може зажадати постійної фіксації на зубах. Але пацієнтові не варто хвилюватися – вона досить прозора, практично не помітна на зубах, а також легко виймається з рота на час прийому їжі або проведення важливих ділових зустрічей.